Groot orkest

Het Groot Orkest is een krachtig orkest met een zeer veelzijdige bezetting. Jong en oud spelen samen de mooiste muziek. Het Orkest van Almelo streeft er naar elk optreden bijzonder te maken!

Het Groot Orkest houdt van variatie. Variatie in muziekkeuze, thema’s, locaties, en gebeurtenissen. Ook kan een deel van de vereniging een mooi optreden verzorgen, zoals een kopergroep of een klarinettenensemble. Daarnaast staat er regelmatig een solist van de eigen vereniging in het middelpunt of werkt het orkest samen met een zanggroep of band.

Muziek maken doe je omdat het leuk is! Het Orkest van Almelo wil graag laten zien hoeveel plezier iedereen beleeft tijdens het spelen van muziek. Daarom treedt de vereniging veel naar buiten. Er wordt vaak aangesloten bij evenementen die in Almelo of omgeving georganiseerd worden. Dit maakt de vereniging én de stad levendig en zorgt er voor dat het wekelijks repeteren een uitdagend doel heeft en leden motiveert. De maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging uit zich in het optreden in bijvoorbeeld bejaarden- en verzorgingshuizen. Waar mogelijk spelen de talentvolle AMV-leerlingen en het Jeugdorkest mee bij optredens.

Dianne Eising

Dianne Eising

Het Groot Orkest staat onder leiding van dirigent Dianne Eising.

Dianne groeide op in een muzikaal gezin en begon haar muzikale loopbaan op de piccolo bij Harmonie Wierden
Dit instrument werd al snel ingewisseld voor een klarinet .
Op haar negentiende begon ze aan haar klarinetstudie aan het conservatorium in Enschede bij Poliet Vleeschouwer en speelde ze bij “ Wilhelmina Glanerbrug”.
Later is ze een opleiding gaan volgen voor assistent dirigent aan het conservatorium in Arnhem bij Lex van Diepen en Harrie Janssen.
Daarna heeft ze de hoofdvakstudie HaFaBra-directie gevolgd aan het conservatorium in Enschede bij Hennie Ramaekers waarvoor ze 1 november 2008 is afgestudeerd.
Ze heeft masterclasses gevolgd bij het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest, Wilhelmina Glanerbrug, Janis Purisz uit Riga en Carl Janz uit Luxemburg.
Ervaring deed ze o.a. op bij het A- en B-orkest van de Almelose Christelijke Harmonie , het B-orkest van harmonie Juliana Den Ham, A-orkest Kunst na Arbeid Hardenberg, A-orkest Aaltense orkest vereniging.
Momenteel is ze werkzaam als dirigent van het Orkest van Almelo en het B- en C orkest van de Dr. Schaepman harmonie in Tubbergen.
Verder is ze docent klarinet en saxofoon bij het orkest van de Freiwillige Feuerwehr in Vreden en vervangt ze regelmatig collega- dirigenten en docenten.